Regnig helg!

Helgen börjar sjunga på sista versen och söndagskvällen närmar sig. Det har varit en blöt helg, men kanske inte i det avseendet som de flesta menar med det uttrycket. Här har vätan kommit från ovan i form av regn!

Johanna for till Uppsala igen i går. Hon har fullt upp med att fixa inför kommande inspark för årets ettor. Kul, men samtidigt lite tråkigt för oss här hemma då vi skulle ha fått haft henne hemma på heltid nu när skolan är stängd.

Jag kollade idag efter lite fakta om när USA öppnar sina gränser igen, men av detta sökande fick jag inte så många tips. Det verkar vara upp till varje stat att bestämma sådant. CA NV och AZ har lite olika inställningar till öppnandet tydligen, men det verkar inte som att det går att ta sig dit under den närmsta tiden i alla fall synd nog.

Vad händer till veckan då? Nja, inte så mycket mer än det vanliga tror jag. Jobb som vanligt och Julia har skola, ett litet glädjeämne är dock att Johanna kommer hem på torsdag och det är ju mysigt!

Mitt i allt detta elände måste ju ändå sägas att vi är lyckligt lottade i vår familj. Ingen av oss har ett jobb som har blivit så värst påverkat av det här äckelvisuset, så synen på framtiden är ändå ganska ljus. Om det är någon som undrar hur det går med USA-planerna så kan jag bara säga som det är… Ingen aning! Vi har i alla fall fått tillbaka pengarna från resebyrån där vi köpte flygbiljetterna. Från stället där vi hyrde hotell, hyrbil och husbil har vi fortfarande inte fått en krona. To be continued!

Konstig värld!

Ja märkligt är det sannerligen på vår jord idag! Vi har en viruspandemi som gör att vi knappt kan åka någonstans, som delar familjer i generationsklyftor men som också delar människor vad gäller åsikter om hur vi hanterar detta virus.

Vi har dessutom en statsminister som minst av allt gör det han ska. Istället för att ta hand om sitt land och sitt folk så har det tydligen brunnit helt i skallen på honom och nu delar han ut många miljoner i bistånd till länder för att dom skall kunna betala sin statsskuld! Jösses säger jag bara vilken veritabel galning!

Vad som skall ske i sommar har jag ingen aning om, för några längre resor lär vi ju inte få göra. Tur att vi köpte båt förra sommaren, för det nöjet kan i alla fall inte virushelvetet ta ifrån oss. Att det sedan blir några vändor med vagnen är helt klart, vart det bär iväg är dock mindre klart.

Politikerförakt

Hur räknar politikerna med att dom skall kunna få ett förtroende från sina väljare? Inte kan det då i alla fall vara genom hårt och seriöst arbete så som vi vanliga dödliga får lov att agera… Nej, den som ljuger och myglar värst verkar vara den som får de högsta applåderna!

I vår kommun har man bestämt att stänga ned så gott som alla fritidsgårdar. Ja, det är ju inget nytt i sig, så har man gjort till och från ända sedan jag var grabb någon gång på 80-talet, men det som gör mig fundersam, arg och ledsen är att folk aldrig lär sig. Om ca fem år så kommer någon kommunpamp eller politiker att säga ”hmm… vi kanska skall ta och öppna några fritidsgårdar i kommunen för att se om vi får bukt med den ökande kriminaliteten hos ungdomarna”. Ja kära politiker, eller så kan ni ju ge fan i att stänga dem från första början och kanske angripa problemen från rätt håll för en gångs skull!

Fy fan vad less jag blir på inkompetenta människor på fel plats.

Bidrag till statsfinanserna!

Idag har jag bidragit med 2800:- till statsfinanserna! Fast det mesta går väl till någon fikakassa eller som bidrag till trafikpolisernas julbord kan jag tro. Ett satans pack är det alldeles oavsett!

Javisst, jag gjorde fel. Man får inte köra 138km/h på en 110-väg. Vad jag däremot tycker är alldeles överjävligt är att man sätter av minst 20st av statsmaktens lakejer för att idka trakasserier av vanligt folk när vi är nedlusade med grova brott där utredningarna bara läggs ned.

Till sist en liten hälsning till ledningen hos ovan nämnda myndighet!

Far åt helvete!

Solen skiner!

Ja visst gör den, men vad hjälper det känner jag…

Visst, man skall vara positiv och vara glad för det man har och det man kan göra, men i dessa tider är det inte lätt!

Läste precis att Big Lake Run är inställt. Ett evenemang som är en av sommarens höjdpunkter för oss bilintresserade. De flesta av alla andra biltillställningar är också inställda. Det verkar också som att det inte alls är självklart att det skall kunna gå att resa inom landet och t.ex. campa i sommar heller. Det är en jäkla tur att man i alla fall har båten! I värsta fall får det bli en sommar på Runn!

Ja, jag vet att jag låter som en gammal gnällgubbe som bara klagar på småsaker i det stora hela, men just för mig och i min lilla värld känns det riktigt tråkigt!

Nåja, färdiggnällt för idag. Nu skall jag dricka mitt morgonkaffe, sedan skall jag se om jag hittar en tändstiftnyckel så att jag kan byta tändstift i 57an. Sedan kanske det kan bli en liten mystur i den på eftermiddagen i alla fall!

Återbetalning!

Ja jösses! Undrens tid är ännu inte förbi! I går fick jag ett mail från Ticket Resebyrå, att man hade betalat tillbaka pengarna för våra flygbiljetter! Nja, nästan allt i alla fall förutom ett avdrag för någon bokningskostnad, men det känns som att man kan överleva i sammanhanget!

Nu är det bara att fortsätta att bearbeta Myplanet i Göteborg så att vi får tillbaka så mycket pengar som möjligt även från dem. Om det skall kunna bli någon resa när allt helvete har lugnat sig så är jag ganska beroende av dessa pengar,

Du tycker kanske att jag är småaktig och girig när jag bråkar om pengar fast folk dör runt om i världen och allt är upp och ned? Ja, men tyck det då! För mig är detta också viktigt! Jag hade sett fram emot denna resa så länge och det känns som om det inte är mycket som hade kunnat vara värre än att snubbla på målsnöret!

Nu skall kaffet drickas ur, jag skall gå ned i garaget och försöka få ur ett tändstift ur Cheven för att sedan åka och skaffa åtta nya. Puss!