Miljön i Sverige!

Man har sagt att miljön är viktig! Ja, nog är den det, men frågan är väl snarare om vi i Sverige skall behöva agera som vi gör när det gäller miljön, eller om det faktiskt handlar om helt andra saker.

Jag tror, utan att ha belägg för det jag tror, att man använder oss hårt arbetande människor som mjölkkor för att klämma ut några extra skattemiljarder med hjälp av lite plastskatt, påsskatt eller vad det nu är för vansinnigheter man hittar på!

Ja men titta på en världskarta! Var har man miljöproblem? Var ligger Sverige? Just det! Det är inte ens i närheten… Ändå skall vi svenskar som redan är beskattade långt upp över öronen beskattas ytterligare av imbecilla politiker som gör allt för att kunna bekosta helt andra saker än det dom påstår!

Nej, jag hoppas att fler får upp ögonen för dessa världsfrånvända dårar och vaknar inför nästa val, så att ett litet fyraprocentsparti inte får förstöra mer i detta land än vad de redan har gjort!
Det är väl nog illa att vi skall leka socialtjänst åt hela världen, nu ska vi tydligen leka städ och saneringsfirma också! Eller vänta lite nu… kan det vara så att dessa två hänger ihop på något mysko vis… Tåls att ifrågasätta!

Skrota elbilarna!

Sticker jag ut hakan nu? Ja, kanske det, men saken är den att jag börjar bli så jävla less på hysterin kring elbilar!

Visst, det är jättebra och kanske till och med nödvändigt att hitta ett alternativ till fossila bränslen, helt klart! Men så kommer ju då lilla Sverige med sitt vänstertjafs och sina miljömuppar och slår sig för bröstet och säger ”vi skall vara bäst och störst när det gäller miljön”… Ja, men jättebra! Problemet är bara det att dom börjar i helt fel ände! Alla ska köra elbilar, dieselbilarna skall förbjudas före ett inte allt för avlägset datum… Men vänta lite nu!

  • Vi köper redan idag in el från utlandet för att vår egen produktion inte räcker.
  • Vi har inte ett elnät som på långa vägar klarar en sådan ökning av elbilar.
  • Har man på allvar kollat upp den miljöpåverkan som en elbil har ”från vaggan till graven”? Jag har läst (utan att kunna säga om det stämmer) att man skall köra en elbil 50 000 mil innan den blir renare än motsvarande moderna dieselbil, och då har man inte räknat in att det måste till minst ett, troligen fler, batteribyten under den tiden.
  • Elbilsägare i storstäderna… Var skall dom ladda sina bilar? Ta Stockholm som ett exempel. Jag skulle vilja se hela snobbeliten på östermalm överge sina SUV och börja jaga elstolpar… kommer nog inte att hända! Dessutom är vi tillbaka till problemet med elnätet! Det finns inte en chans att nätet håller för den typen av förbrukning, det har redan nu börjat att haverera på många ställen!
  • Landsbygden, här kommer den mest påtagliga problematiken! Man vill på riktigt ta död på landsbygden med sina vansinniga idéer! Vem i norrlands inland skulle kunna åka elbil? Jo säkert några få, men inte majoriteten av befolkningen. Sätt en av våra folkvalda (vem fan nu som kan rösta på det viset) muppar i en elbil i 35 minusgrader och säg att vederbörande skall åka från Övre Soppero till Riksgränsen! Det är en liten tripp på ca 25 mil. Jag skulle vilja se den elbil som klarar den trippen i den kylan! Men det är klart, då blev det kanske en miljömupp mindre!

Nä, nu skall jag ut och ta mig en tur med Chevan! En trotjänare från 1957 utan vare sig katalysator eller annat tjafs! Jag ger mig fan på att till och med den är renare än en elbil om man slår ut det över tid! Skulle förresten vilja se en 62 år gammal elbil som fortfarande tuffar och går!

Skål och trevlig helg önskar raggarn!

Våren… Var är du?

Nu känns det som att jag skulle vilja ha vår. Det snöar på tvären och det tog nästan en timme att åka till jobbet i morse! Är såå less på snö och kyla nu. Det blir bara värre för varje år tycker jag. Södra Spanien eller södra Kalifornien skulle inte vara fel…

Längtar efter att få plocka fram Chevan och husvagnen och få börja leva igen! Våren, kom NU!!

Fredag igen!

Då var det fredag och arbetsveckan är slut. Riktigt skönt skall det bli att komma hem och ta det lite lugnt!

Johanna och Katarina skall åka tjejvasan i morrn, så då blir det till att hålla alla tummar man har! Enda nackdelen med en Moraresa är väl att det blir till att slåss med alla trafikanter där uppe, den byn är inte bygd för den mängden besökare!

Trevlig helg!

Nästan helg!

Då var det torsdag igen och helgen närmar sig! Oj vad fort veckorna går, men just nu känns det jättebra för jag vill verkligen att den här vintern skall ta slut! I morgon bär det som sagt var iväg till Särna på begravning, vilket ju aldrig är trevligt. Hoppas att det blir en fin stund och att kära moster har fått frid och ro i sin himmel.

Vinterelände!

Det är inte alla dagar som är bra dagar. Idag är en sådan dag. -20 grader och allmänt ruggigt, dessutom är dalarnas alla sniglar ute på vägarna! Jag kan inte för mitt liv begripa varför man skall ligga i 90km/h i vänsterfil på en motorväg när man bevisligen inte tänker köra om någon! Visst kan det vara halt fläckvis, men då kan man ju ligga i sina 90 i högerfil om man inte anser att man vill köra fortare. Sådana här mornar önskar man att man hade en Dodge RAM eller nåt annat kraftigt så att man kunde knuffa vederbörande framför sig!

Nu är det dock ljusare på morgonen och faktiskt lite ljus kvar när man åker hem på kvällen så hoppet lever faktiskt! Den värsta tiden är över!

På fredag skall vi åka upp till Särna för att ta farväl av en älskad släkting som har lämnat oss. Ser inte fram emot en sådan resa, men begravningar är ju ändå en del av livet tyvärr.

Nu är det helg!

Ville bara meddela att strax skiter jag i det här och tar helg! Skall åka hemåt och sprätta två burkar med färska havskräftor! Till detta blir det att dricka en Norrlands Djup eller kanske två om det vill sig väl!

Återstår så bara att be att få besvära om en trevlig helg!

Sorgens tid…

Den gångna julen blev inte vad julen borde vara. Man skall vara med sin familj, mysa, äta gott och bara må bra. Så blev nu inte julen 2018.

Vår älskade lille familjemedlem Lucca fick somna in på juldagen, efter att ha blivit sjuk på julaftonskvällen. Jag fattar inte hur otroligt ont det gör och hur mycket man kan sakna den lille killen. Att komma hem efter en arbetsdag utan att mötas av ivriga små tassar och svansvift gör att man nästan inte vill åka hem alls. Värst är det dock de dagar när man lyckats förtränga att han är borta… När man öppnar dörren och tittar bort mot ”hans hörn” där han alltid stod och spanade när man kom.

För att ytterligare strö salt i såren så kom nästa händelse bara lite senare. Min kära moster som visserligen bott ett tag på ett demensboende, men som har varit förhållandevis pigg, har också lämnat oss. Sorg och saknad igen så klart och många tankar om varför.

Hoppas bara att resten av detta år blir bättre, för nu orkar jag inte med mer tråkigheter!

Stolt pappa!

Du store tid, att man bara kan känna så här!
I helgen har jag varit på Julias dansshow (länk här) Så fantastiskt duktiga ungdomar och ledare som trollbinder sin publik i fem föreställningar på en helg!

Julia dansar tre grupper, men dansade i fyra nummer, man bara sitter där med tårarna nära och njuter! En sådan energi man får av detta!

Parkeringsproblem!

Ja jösses… Vissa borde ta om sina körkort!

Liten bil, men lyckas ändå ta upp två platser.

Utanför mitt fönster på jobbet. Halva bilen på cykelbanan precis framför två lediga parkeringsplatser!