2016

Husvagnssemester 2016.
Första delen av semestern ser du här

2016-05-07

Nu är husvagnen hämtad! Nya bilen skötte sig exemplariskt även med vagnen efter. Drog under 0,7 faktiskt! Nu skall vi försöka få vagnen i ordning inför sommarens äventyr!

2016-05-09
Batteriet är satt på laddning. I morgon skall det sättas på plats! Alla framsteg är bra, även de små!

2016-05-16
Service och  besiktningstid bokad för vagnen!

2016-06-09
Service och besiktning avklarad med blanka papper! Nu är det bara semestern vi väntar på!

2016-07-08
Nedräkning… Fem arbetsdagar kvar!!

2016-07-18
Nu äntligen är det semester! Tänkte skriva om husvagnsutflykten här, om våra andra äventyr kan du läsa i bloggen

2016-07-31
Nu är vi äntligen på rull, efter sju sorger och åtta bedövelser. Vår käre lille vovve fick problem med sitt ben i går kväll. Vi fick lov att åka till Djursjukhuset mitt i natten. Men på morgonen verkade han nästan bra. Vi rullade från Hosjö ca 12 på dagen och första stoppet blev tankning och glassinköp i Avesta. Vi rullade sedan ned till Katrineholm innan det blev dags för lite mat. Vi åt den inköpta plocksalladen utanför Djulöbadens camping i Katrineholm. Färden fortsatte sedan ned till Valdemarsvik där vi tog in på en camping som heter Grännäs Camping. Helt ok camping, men vi hamnade lite långt från servicehuset och med en rejäl backe upp dit så var det inte så lättkissat precis! När vi kom fram så hade vår lille otursförföljde fyrbente vän ett irriterat öga, det är ju ganska oroande när man bara har ett… Vi sansade oss till slut i tron om att det bara var en irritation av AC’n i bilen. Efter att ha varit i vagnen någon timme så såg det mycket bättre ut. Julia passade så klart på att ta sig ett kvällsdopp innan en sen middag och sänggående.

2016-08-01
Vaknade tidigt och var orolig för Luccas öga. Vi hade haft sällskap av flugor och nattfjärilar i vagnen på natten, så sömnen hade det blivit lite si och så med. Vi packade ihop vagnen med tillbehör och checkade ut från campingen. Vi ringde till Anicura i Kalmar och bokade en tid för Luccas öga. Färden mot Öland påbörjades och vi rullade ända till Kalmar och Färjestads hemmaarena där vi käkade lunch på Max. Därifrån åkte vi över Ölandsbron och åkte norrut till Löttorp. Vi kollade först på en camping som låg alldeles bredvid havet men som vi bedömde som lite för blåsig. Vi hamnade på en camping som heter Sandbybadens Camping H XX 295:- inkl el / natt. Vi checkade in, reste tältet och konstaterade att Luccas öga var så pass mycket bättre att vi avbokade tiden på djursjukhuset. Julia och jag åkte och handlade middagsmat på Ica i Löttorp. Det blev helstekt marinerad fläskfilé med potatissallad, som intogs i förtältet med vin för de vuxna och Bravo apelsinjuice till barnen. Efter maten slappade vi lite i tältet innan Julia och jag gick och diskade. Efter disken blev det bara att ha date med John Blund!

2016-08-02
Vaknade vid halv åtta av att en liten vovve började stimma med oss. Katarina tog en sväng med honom, jag bryggde lite kaffe och satte mig i förtältet och njöt av den öländska sommaren som idag visade sig från sin bästa sida! Jag tog en dusch, vi käkade lite frukost och sedan drog vi iväg mot Ölands norra delar. Vi tänkte att vi skulle hyra kanot eller kajak, men det visade sig svårare än vi trott. Det slutade med att vi tog ett bad uppe vid Grankullavik istället. Fina vågor att bada i men något kallt i vattnet. Vi for hemåt igen och käkade lunch och slappade lite. Tjejerna ville bada lite till så vi gick ned till stranden innan middagen, Lucca och jag hade killmys på stranden medan de andra badade. Till kvällsmat blev det sedan kräftor för att fira den 19-åriga bröllopsdagen. Skaldjuren avnjöts med färska baguetter och Rosévin! Efter detta blev det återigen dags att dejta John Blund!

2016-08-03
Vaknade av en strålande sol. Gick till receptionen och hämtade frukostbröd som vi hade beställt. Käkade frukost och bara slappade. Julia och jag tog en promenad ned till stranden för att ta oss ett dopp. När vi kom tillbaka tog de kvarvarande två sig en promenad. Vi käkade lite lunch innan vi rullade ut på en liten biltur. Färden gick först mot Ekeby, där Johanna skulle träffa en klasskompis. När vi släppt av henne där for vi vidare mot Färjestaden för att träffa en gammal bekant från Idre som bor på Öland sedan många år. Det var ett mycket trevligt återseende och vi fick några glada skrat och en stunds trevlig samvaro. Vi styrde sedan kosan norrut och hämtade upp Johanna, åkte via Löttorp och handlade Pizza eftersom ingen av oss kände för att laga mat. Kvällen avslutades med lite TriBond och ostkrokar innan John Blund avbröt oss. Fint väder på förmiddagen, men regn mot kvällen

2016-08-04
Vaknade ganska tidigt och låg och myste en stund innan det var dags att fixa lite frukost. Köpte färskt bröd i receptionen och mumsade lite på. En stunds slappande och solande blev det också innan vi packade in oss i bilen för en tur till Borgholm. Vi började med att handla lite i Borgholm, sedan for vi till slottsruinen och käkade lite picnic. När maten var uppäten rullade vi till Solliden för att titta på kungens trädgård. Vi tassade runt där ett bra tag innan det blev glasspaus och sedan hemfärd. Hemfärden gick via kustvägen som inte är stort mycket mer än en traktorväg, men den går alldeles utmed västra kustlinjen på Öland och är mycket vacker. Vi kom ut i Löttorp och stannade vid ”vår” Icabutik där vi handlade ingridienser till Taco som vi sedan avnjöt i förtältet. När maten var uppäten ville Julia bada, så mamma följde henne till stranden medan jag tog mig an disken. Lite yatzyspel blev det innan det var dags för sängen.

2016-08-05
Jag vaknade först av alla för en gångs skull och fixade morgonpromenaden med lillkillen medan Katarina fixade frukostrutinerna. Vi bestämde oss för att åka till Hornsjön för att hyra en kanot och paddla lite. Så färden gick till Ölands enda insjö där vi hyrde en kanadensare. Johanna och jag började paddla och efter oss tog mamma och Julia över. När paddlingen var klar så for vi vidare norrut mot norra udden. Ett stopp blev det vid en dam som säljer hundprylar, vi köpte en reflexväst och en tass-handduk till Lucca. Hungern sade sitt så vi stannade i Byxelkrok och käkade lite innan vi for norrut. Vi parkerade bilen och promenerade till fyren, där vi löste biljetter och gick upp två och två, så att Lucca fick lite sällskap nere på marken. Det var 138 trappor att gå samt en liten stege på slutet innan man kom upp och fick en vidunderlig utsikt. Vi handlade lite glass när alla kommit ned innan vi gick tillbaka till bilen och åkte mot Trollskogen som ligger på den nordöstra spetsen av Öland, på motsatta sidan av Grankullaviken. I Trollskogen vandrade vi lite innan vi slutligen rullade söderut igen mot campingen. Ett kort shoppingstopp blev det på vägen för att inhandla lite förnödenheter till kvällens grillning. Efter maten spelade vi lite badminton innan vi övergick till att spela vänd-tia.

2016-08-06

Vaknade i åttatiden och fixade med frukostbestyren. Solade och slappade på campingen fram till lunch. Vi käkade lite lunch på burkskinka, mos och mimosasallad innan vi återigen gav oss ut på vägarna. Denna gång åkte vi till Kåre Hamn för att hälsa på Hannes, Alma och Susann i stugan som dom hyrt. Vi fikade och badade (alla badade dock inte, för det var bara 15 grader i vattnet) och umgicks. När vi åkte hem mot campingen stannade vi i hamnen och köpte lite rökt fisk och rökta räkor till kvällsmat. Efter hemkomst och mat spelade vi ett parti minigolf på campingen innan det återigen var dags att sova.

2016-08-07
Tog en riktigt lugn förmiddag och käkade sedan lunch. Vi for sedan till ett glasscafé som ligger en mil söder om campingen och käkade lite glass. Det blev sedan en sightseeingtripp till en fyr som heter Höby Fyr. Vi kom inte ända fram till fyren, men vägen dit var superfin och det blev en del fina kort tagna i alla fall. Irrfärderna fortsatte på jakt efter en liten mysig hamn  som vi sett från campingen, men den gick inte att ta sig fram till för vägarna var privata. Istället för hamnar så åkte vi in till Löttorp och kikade lite samt handlade mat till kvällen innan vi återvände till campingen. Det blev grillning av Hamburgare innan de sedvanliga kvällsbestyren tog vid.

2016-08-08
Allt har en ände sägs det… Så även vår härliga vecka på Öland. Vi åt frukost och packade sedan ihop alla saker, samt tog ned tältet. Vi lämnade Sandbybadens camping med den bestämda föresats att vi skall återvända. Vi rullade söderut på Öland längs den östra sidan denna gång. Vi kom fram till ett ställe som heter Lerkaka och som har en ”kvarnrad” som skall vara Ölands bäst bevarade. Bredvid kvarnarna så fanns det ett gammalt linberederi, där det satt en farbror som berättade om linets väg från planta till duk. Riktigt spännande var det och roligt att han var så bra på at förklara. Vi rullade sedan vidare söderut tills vi kom till Alvaret, vid mitten av detta vidsträckta område vände vi västerut och kom till slut fram vid Resmo, där vi stannade och åt lunch. Nu fanns det ingen återvändo, nu var det bara att dra norrut. Ackompanjerade av friska vindar drog vi över Ölandsbron. När vi kom till Kalmar möttes vi av tidernas oväder med nära nog stormbyar och hällande regn. Vi beslutade oss för att inte åka samma väg som när vi åkte ned, utan för att åka genom Glasriket upp. Detta medförde ett stopp på Målerås Glashytta, men synd nog så kom vi lite för sent dit. Butikerna var öppna men själva glastillverkningen missade vi med ca en halv timme. Så var det bara att fortsätta norrut. Vi hade satt siktet på att sova i Eksjö över natten och så fick det bli. Upp med vagnen, in på stan för att handla lite och sedan var det dags att möta John B

2016-08-09
Sov ovanligt länge denna morgon. Vaknade och packade ihop alla saker för att fortsätta färden norrut efter att ha checkat ut från campingen och tankat bilen. Första etappen gick upp till Hammarsundet söder om Askersund, där Lucca fick sträcka lite på benen. Sedan rullade vi upp till Örebro där det blev en burgare på Max vid Eurostop innan vi rullade till Dalarna och Kurts Husvagnar i Ludvika för att handla nya husvagnsspeglar. Nu var det bara sista biten kvar och vi landade hemma i Hosjö strax efter halv åtta.