Ny födelsedag och gamla minnen.

Födelsedag idag… 55 år! Herregud, var tar tiden vägen?

För 55 år sedan denna dag så var jag också i Falun! Född mitt i natten på Falu BB är jag tydligen och kanske är det därför jag är en sådan nattmänniska! 🙂 Eftersom vare sig mamma eller pappa finns kvar här hos oss, så har jag ju ingen att fråga längre hur allt var då, men jag minns att mamma berättade att det var närmare 30 grader kallt den 18/2 1969! Det är ju tur att det finns en del bilder kvar från den tiden. Jag skall faktiskt skanna in och digitalisera dem så småningom, så att det blir lättare att komma åt dem.

Min barndoms födelsedagar var fantastiska! Allt smussel innan, alla förväntningar och alla släktingar som kom och gratulerade! En födelsedag när jag hade fått skridskor i present hade pappa till och med spolat upp en liten skridskobana på gården som jag kunde åka på! Ja, ni hör ju! Jag skulle vilja påstå att en mycket lyckligare barndom knappast kunde ha gått att få!

Min pappa gick ju tyvärr bort alldeles för tidigt, han blev bara 51 år, men jag önskar verkligen att han kunnat få träffa sina barnbarn! Mamma däremot, hon fick träffa barnbarnen och det gjorde hon så ofta hon bara kunde. Jag hittade ett inlägg på FB som jag gjort inför en födelsedag. Mamma hade åkt buss från Idre till Falun med en massa packning och ett bussbyte i Mora då hon var över 80! Ja jösses vilken bedrift! Mamma kom nästan alltid hit när det var födelsedagar på gång om det nu inte var så att jag råkade vara i Idre.

Ja jösses vad tiden springer iväg. Nu är tjejerna stora och står på egna ben. Johanna har ju sedan en tid ett jobb som hon trivs med och egen lägenhet. Visserligen har vi lyckan att få ha Julia här hemma än så länge, men det är väl bara en tidsfråga innan det bär iväg någonstans för henne också. Hon har ju fått jobb som guide på Astrid Lindgrens barndomshem Näs i Vimmerby i sommar och sedan vet man ju inte vad som händer! Jag har svårt att förstå de föräldrar som säger att ”det skall bli så skönt när barnen flyttar ut”. Även om jag ju så klart tycker att det är underbart att de utvecklas till självständiga och harmoniska individer och gläds med deras framsteg, så försvinner ju en lycklig tid i livet, nu när de inte längre behöver ens närvaro på samma sätt. Det gäller verkligen att njuta av varje stund!

Nu skall jag ta en promenad med Amigo i det underbara vädret och vad som sen skall hända har jag ingen aning om! Solen är på väg upp efter en ganska kall natt och det ser verkligen ut att kunna bli en riktig toppendag idag!

Sköt om er och var rädda om varandra!

10/1-2024

Idag har Buffy fått konstgjord andning!

Buffy är mammas gamla Peugeot som Johanna har kört med innan hon skaffade en egen bil och som Julia nu skall ha. Dock har den egensinniga fransyskan lite andra idéer än att låta sig köras. Nu skall vi dock se om inte en gammal erfaren mekaniker som jag har hittat kan ändra på det. Han kommer över i morgon och skall försöka ta med sig bilen till verkstaden för att försöka se vad som är fel.

I övrigt har det varit en skitdag på jobbet, där det mesta har gått snett. Men men… i morgon är en annan dag! Bara att ta nya tag!

9/1-2024

Dagen då vädret vände på riktigt! Det blev plusgrader och Bobo blev såå glad! Äntligen kan man andas!

Annars har väl dagen sett ut ungefär som vanligt, inga större händelser att rapportera om, så detta blir ett tråkigt inlägg.

8/1-2024

Första riktiga arbetsdagen efter helgerna. Den dag när alla kollegor är tillbaka, tyvärr även dagen när alla idioter i trafiken mellan Falun och Borlänge är tillbaka också. Kunderna verkar också ha hittat tillbaka efter helgerna, så nu är det väl bara att vänta in lite påskledighet framöver.

När jag skulle hem så var det kö ända från Samuelsdal och hela vägen in till gruvrondellen. Det blev att åka bakvägar hem för att inte fastna i köerna.

Dagen i övrigt var ganska lugn och det blev en ganska slö kväll med en kall hundpromenad som avslutning.

7/1-2024

En kall, lugn söndag.

Slappade och gjorde absolut ingenting på förmiddagen. Käkade lite brunch och såg till så att Amigo fick lite luft.

Drog till affären för att handla lite inför besöket av några vänner som kom på fika i tvåtiden. Trevligt var det men också sorgligt, då en av de två drabbats av en obotlig sjukdom.

Fixade lite käk framåt tidiga kvällen för att sedan åka till stan för att gå på BIO. Vi såg ”Ett sista Race”, en svens bilåkarfilm, som jag trots kritiken tyckte var superbra. En hel del ironi och humor och många bra svenska skådespelare. Klart värd att se!

6/1-2024

Ännu en svinkall dag. Våren var är du?

Gjorde inte så mycket denna lördag. Brunch med tjejerna var så klart jättemysigt, sedan blev det lite handling, lite slappande och fixande här hemma innan det plötsligt blev dags för middag.

Middagen bestod av skinkstek i lergryta i ugn, med sås av skyn, blomkål, plommon och potatis. Till detta drack vi Wanted Zin, som kanske var lite i kraftigaste laget för denna maträtt, men det fanns inget annat hemma just för dagen. Till efterrätt blev det en citrussallad med vispad creme fraîches med citroncest som var väldigt god.

Båda tjejerna skulle ut på krogen på varsit håll, så de gamla och hunden blev kvar hemma. Lite TV och lite Yatzy blev det innan John Blund kom och tog oss.

5/1 2024

En kort fredag! Vi stängde kl 13:00 på jobbet idag så jag fick en riktigt skön dag. Skönt är det dock inte ute, för nu har temperaturen sjunkit under -20 igen och man lovar ännu kallare till helgen.

Helgen blir i alla fall lugn, utan några egentliga måsten. Ska se på BIO på söndag tror jag. Det sista Racet, för den verkar bra och i min smak.

Nu blir det lite fredagsmiddag och kanske någon pilsner på det också!

Trevlig helg!

4/1-2024

En liten lunchfundering idag då…

-11 grader i Borlänge och även idag en ganska disig och grå dag.

Tydligen så är det kallt i norra delarna av landet. Läste att både tåg och bussar är inställda! Jamenvafan… Det är ca 40 grader kallt och man klipper all kollektivtrafik för folk! Var skall detta sluta? Varför skall inte tågen kunna gå fast det är vinter, det har de väl gjort i alla tider vad jag kan påminna mig. Men inte nu längre tydligen. Har vi blivit så curlade att någon tjänsteman eller något sådant skall tala om för oss när vi inte får åka tåg eller buss längre? Jösses säger jag bara.

I Skåne däremot, där kommer det snö och där står tusentals bilar och lastbilar stilla. Jo, jag har varit där så jag vet att det kanske inte är så konstigt. Alla dessa öppna vidder där, som Lundell sjöng, vindarna får fart. Men man kan ju ändå tänka att det skulle ha kunnat bli lite mindre allvarligt om man haft en snöberedskap värd namnet och inte väntat till alla vägar drivit igen. Jag tror att det är där vi har problemen lite över lag idag. Man skall alltid utlokalisera alla tjänster istället för att ha en instans som faktiskt vet vad de gör som sköter om saker och ting.

Färdiggnällt för idag. Nu skall jag försöka jobba lite!

3/1-2024

Detta är inget nyårslöfte, för sådana har jag aldrig gett och kommer heller inte att ge, men en tanke är i alla fall att försöka skriva här lite oftare.

Idag är det drygt 10 minusgrader och det har varit en grå och tråkig dag. Tråkig på flera sätt faktiskt. Lämnade in bilen på service och fick reda på att det är fler bekymmer med den än vad jag visste om. Fy fan, man ser tusenlapparna flyga iväg!

Nu är det inte mycket kvar av dagen. Skall ta vovven på en promenad och sedan blir det nog bara att uppsöka lopplådan för några timmars vila innan klockan ringer.

Nyårsafton

2023 lider mot sitt slut och ett nytt år skall födas. Vad skall 2024 ha att ge då tro?

2023 har inte bjudit på så mycket gott. Det bästa var väl kanske att Julia fick sitt körkort, det är ju ändå en stor händelse! Annars kan man väl säga att 2023 har varit ganska mediokert.

Vad vill jag då uppleva 2024? Självklart önskar jag att alla nära och kära skall få ha hälsan, det är ju faktiskt det allra viktigaste! Sedan önskar jag att vi skall kunna resa en del. Dels med husvagnen så klart, men även en eller ett par utlandsresor.

Nyårslöften då? Nej, vet du vad! Några sådana har jag aldrig gett och kommer inte att göra det heller. Jag kan säkert komma på ett dussin saker som jag vill förändra, bli bättre på eller rent av sluta med, men att lova… Ånä, med min karaktär skall man inte lova saker såvida man inte är 100 procent säker på att man skall kunna hålla dem. Det är ju ändå det som är ett löfte!

Så då återstår väl bara att önska er alla ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!