Juni, sommarmånad

Då är Juni här! Den första sommarmånaden. Det är nu jag börjar känna lätt panik och vill hitta handbromsspaken. Varför går denna underbara tid så fort?

I år har vi student för underbara Julia och direkt efter den så drar vi till Småland där hon skall jobba hela sommaren! Oj, vad det kommer att bli tomt och konstigt att inte ha lillskruttan hemma!

Alla kul saker som händer på sommaren ligger som ett pärlband framför en och ändå hinner man inte med att vara med om mer än hälften. Man skulle inte jobba och man skulle inte sova den här tiden på året! Vinterhelvetet vore mycket bättre lämpat för sådana aktiviteter!

Nähäpp, nu får man ta tag i dagen och inte sitta här och slösa bort värdefull tid.

Helg, sol och Cheva

Det är måndag, men jag ser med ett leende tillbaka på helgen. Den innehöll sol, värme och en tur med min älskade 57a. Efter en lång vinter i garaget startade den gamla trotjänaren nästan på en gång och tuffade på så lugnt och snällt. Det blev en tur på de vackra försommarvägarna, med ett glass-stopp i Sundborn. Man känner verkligen att livsandarna återvänder den här tiden på året!

Besiktning check!

Sisådärja! Då var husvagnen besiktad och klar för ytterligare två år på vägarna! Nu är det bara ett fukt och gasoltest kvar så kan man koppla av!

Funderar faktiskt på att köra ned vagnen till Kristinehamn för en service. Säga vad man vill, men inget verkar bättre på Cabby än just JG’s.

Fyrfiligt och rebellmammor!

Håller på att få en kombinerad stroke och hjärtsnörp här! Läser dagens Falukuriren och ser att man ÄNTLIGEN kommer att börja bygga om den förstörda genomfarten genom Falun till att bli fyrfilig igen! Ok, inte hela vägen, men det är ändå en bra början! MEN… då kommer det några miljömuppar krypande så klart, i form av en obskyr grupp som kallar sig Rebellmammorna…

De skriker och gastar om att man inte skall betala pengar för att underlätta för biltrafiken?!? Men för helvete, släpp sargen, vakna och se er om! Det måste väl för höge farao vara bättre med bilar som rullar än bilar som står stilla och släpper ut avgaser? För inte ens rebellmammorna kan väl vara så dumma att de tror att man kan ta bort bilarna genom att knäppa med fingrarna? Eller vänta… jo, kanske det är just så de små liven tänker! Ja jösses!

Detta får mig ju direkt att bli sugen på att plocka ut Chevan ur garaget och låta V8’an mullra lite! Alltid kan man ju reta någon miljömupp!

Hörs, hej!

2024-05-14

Som det sades i en gammal humorscen… Det är mycket nu! Mycket på jobbet och mycket privat, men bara en konfirmation, en student, en bryggreparation och förberedelelserna inför en flytt är klara så kan det kanske lugna ner sig!

För övrigt så håller jag fast vid att just nu skulle man vilja dra i bromsen och låta våren vara i många månader! Det är så underbart med denna skira grönska, alla fåglar och allt som väcks till liv! Man vill bara sitta och njuta!

Nåja, jag skall försöka sluta ordbajsa nu och komma igång med lite jobb, men vi hörs väl!

Helgen som gått

En fantastiskt vacker helg i maj har passerat! Det är sådana här dagar som gör att man överlever den förbannade vintern här i norden!

Solen har värmt, fåglarna har kvittrat och man känner hur livsandarna återvänder! Gud vad jag älskar den här årstiden! Jag har varit så där snuskigt inproduktiv som många människor mår dåligt av att vara, men det gör faktiskt inte jag. Antar att man kanske borde ha gjort en massa saker, men att slappna av och ladda batterierna är nog viktigt att kunna göra ibland, när allt går i 180 annars.

En fredag i maj

Dessutom en solig fredag i maj! Jag sitter på jobbet och har precis ätit lunch. Funderar som man gör ibland, på livet i både stort och smått.

Alla ”kloka” människor som man talar med säger att man skall passa på att leva medan man kan. Man vet inte hur lång tid man har här på jorden. Ja, jag kan inte annat än att hålla med, men då kommer vi till ett problem!

Skall jag göra allt jag vill här och nu, medan jag vet att jag orkar och är frisk, då har jag åtminstånde två problem. Det första är tid. Hur skall jag kunna göra allt jag vill, resor umgänge med vänner mm. när man bara har fem veckors semester? Jag kan ju inte åka till USA i tre veckor på en helg…

Det andra är pengar! Att leva kostar har jag märkt! Resor, intressen, ja till och med att ”bara” leva är dyrt. Nåja, jag var nyss på aktiebolaget röda näsan och inhandlade lite smörjmedel för tankarna, kanske kommer jag på något smart! I så fall skriver jag några rader till!

Trevlig helg!

Vågar vi tro…

… på att våren äntligen är här?

April är ju bakslagens månad, men nu tycker jag faktiskt att vi är värda att få en varm och solig vår! Jag längtar som en tok efter alla sommaraktiviteter och efter att få känna värme och ljumma vindar igen!

Vinter igen!

Jahapp, så var det helvitt igen när man vaknade! Verkar som att den där Kung Bore inte vill dö… Man får väl hoppas att det är som de säger, att för varje bakslag försvinner lite mer av vintern!

Idag blir det i alla fall att fixa lite med husvagnen så att den är redo inför påsken!