Lördag och kosläpp!

Lördag igen! Idag blir det kosläpp här i grannbyn. Skall se om jag får liv i mina tjejer så att vi kan åka dit. Jag har varit på några kosläpp genom åren och det är så kul att se hur smidiga och glada de stora djuren blir när de släpps ut i full frihet!

Vidare idag så blir det väl att försöka börja putsa och fixa med båten. Det är fortfarande för lite vatten i sjön, men det fylls på så om någon vecka bör det vara dags för sjösättning. Det som är kvar att göra är invändig rengöring och en omgång med rubbing och vax på utsidan.

Ikväll kommer Julias kompisar hit och skall ha ”Mellomys”. Jag försöker min vana trogen att köra VVM. (Våga Vägra Mello)

Våren, en hektisk tid!

Som jag har sagt så många gånger förut… Jag vill dra i bromsen när maj månad är i antågande! Man vill se så mycket, man vill göra och uppleva så mycket när våren är här! Tid är en bristvara och man kan inte klona sig för att vara överallt samtidigt!

När kung Bore ligger i dödsryckningar och sista snödrivan har smält så skulle faktiskt klockan behöva gå ned på halvfart, så att en vinterhatare som jag kunde få njuta lite extra! Men som det ser ut nu så har man något inbokat precis hela tiden. Fan, jag vill ju sätta mig ned i solen och bara vara också!

Fordon & Fika

Måndagen bjöd på bilträff på Lugnet. Fantastiskt kul att se så stor uppslutning!

Jag parkerade bland de stora pojkarna!
Snacka om trevlig Ratrod!
Även Fordar kan vara fina!
Big Pete!

Välkommen Våren!

Åh vilken underbar tid vi har nu! Trots krig och annat elände i vår närhet så måste jag säga att jag inte annat kan än att njuta! Ni som känner mig vet ju att jag hatar hösten och vintern, men med samma glöd så älskar jag våren och sommaren!

Just denna tid önskar jag att jag kunde få behålla minst dubbelt så länge! Idag när jag for till jobbet så såg jag att björkarna börjar skifta i grönt och i helgen såg jag den första Sädesärlan! Åh låt mig stanna tiden!

Bilreparationslördag!

Köp en premiumbil sa dom… det är trevligt sa dom…

Jo, det är jättetrevligt, men inte när det inte fungerar! Till påsk, när vi skulle till Uppsala så hörde jag att det lät märkligt när jag bromsade. Trodde att det var en sten som kommit in mellan skivan och skölden. Letade på en bra plats och backade rejält och klippte på en tvärnit. Tyckte att ljudet försvann och var nöjd och glad. Det visade sig sedan att ljudet inte försvunnit permanent… Nu står jag här och skall byta skivor och belägg bak, bara för att inre delen på skivan vänster bak är helt slut. Om det är oket som kärvat eller vad det beror på vet jag inte, men det känns lite jobbigt att skivor och belägg bak inte skall klara mer än 2,5 år och 8000 mil!

Nåja, solen skiner och det är vår. Det finns de som har värre bekymmer!

Sjuk onsdag

Men det var då väl ändå f-n vad denna förkylning bet sig fast! Jag trodde jag skulle vara på jobbet idag åtminstone, men nähä… inte det inte. Hostar fortfarande lungorna ur led och låter som man skulle ha tre kg bomull uppkört i snoken. Nåja, jag ska som sagt var inte klaga allt för mycket, för jag har ju trots allt inte varit förkyld på flera år och jag kan ju fortfarande ligga ned utan käpp!

Nu skall jag inta soffläge och avnjuta ett avsnitt till av Hamilton på Cmore!

Sjuk måndag

Jaha… Efter mer än två år så högg en förkylning tänderna i mig! Jag skulle absolut ha kunnat gå och jobba, men i dessa tider som varit så är det väl inte att tänka på. Jag får vackert hålla mig hemma tills jag snorat klart!

Det är ändå ganska skönt med den typen av förkylningar då man inte är helt golvad, utan man kan hålla sig uppe och pyssla lite med sådant som man normalt inte tar sig tid till. Sedan gör jag ju en del som man inte ska, jag passar på att jobba lite också!

Solen skiner i alla fall ute och gör sitt allra bästa för att försöka ta bort det där vita eländet som ramlade ned i helgen. Så skönt att se att det kanske äntligen blir en vår på riktigt snart!

Nu skall jag hitta mig något att äta och sedan skall jag leta på något lagom lättspytt att se på TV.

Countryshow på Tyrol

Tog ledigt på fredagen för att åka till Stockholm och kolla på Tankarna med gästartister som dels fyller 50 år som band och dels höll en minneskonsert för Mats Rådberg.

Det var ju så klart den absolut värsta dagen på hela våren vädermässigt, men snö och blåst. Väl komna till ”Salarakan” så. hade en personbil med sommardäck kört fast i backen och jag var nästan helt säker på att här blir vi stående… Men som tur var så var det dubbelsidigt just där så vi kunde smita förbi. Söder om Enköping blev det bättre väglag och vi kom fram till Stockholm i god tid.

Det blev lite sightseeing i stan först och sedan en god middag på Wärdshuset Ulla Winbladh på Djurgården. Efter den goda maten så var det dags att köa i nästan en timme utomhus i iskylan innan vi fick komma in på Tyrol och bänka oss.
Vi bjöds på en toppenkväll med bra musik och duktiga artister.

Hemfärden blev också ganska spännande, för då hade temperaturen sjunkit till ca 4 minusgrader och allt var som en spegel. Norr om Enköping blev det dock mer vinterväg och det gick att höja farten lite. Jag parkerade hemma på gården kl 03:20 glad, nöjd och trött!

HÄR kan ni kolla ett litet filmklipp som jag fixat från fredagskvällen på Tyrol i Stockholm.

Semesterplanering

Måndag igen och då har vi måndagsmöte på jobbet. Idag har vi haft semesterplanering på schemat! Vecka 29-32 blir det ryggläge har vi bestämt nu! Gud så skönt, och vad man längtar! Men först skall vi njuta av en underbar vår och försommar så klart, som ju faktiskt nästan är snäppet bättre!

Snöväder!

Ja inte är det kul när det ser ut så här.

Jadå, jag vet att det skall till några bakslag innan det blir vår på riktigt, men jag blir ändå lika besviken varje gång det händer!