En fredag i maj

Dessutom en solig fredag i maj! Jag sitter på jobbet och har precis ätit lunch. Funderar som man gör ibland, på livet i både stort och smått.

Alla ”kloka” människor som man talar med säger att man skall passa på att leva medan man kan. Man vet inte hur lång tid man har här på jorden. Ja, jag kan inte annat än att hålla med, men då kommer vi till ett problem!

Skall jag göra allt jag vill här och nu, medan jag vet att jag orkar och är frisk, då har jag åtminstånde två problem. Det första är tid. Hur skall jag kunna göra allt jag vill, resor umgänge med vänner mm. när man bara har fem veckors semester? Jag kan ju inte åka till USA i tre veckor på en helg…

Det andra är pengar! Att leva kostar har jag märkt! Resor, intressen, ja till och med att ”bara” leva är dyrt. Nåja, jag var nyss på aktiebolaget röda näsan och inhandlade lite smörjmedel för tankarna, kanske kommer jag på något smart! I så fall skriver jag några rader till!

Trevlig helg!