USA 2020

Äventyret kan börja!

Japp! Nu är resan bokad!
Den 8/4-2020 lyfter vi från Arlanda med destination San Fransisco! Här tänkte jag lägga ut lite uppdateringar på hur planerna framskrider. Jag (Bobo) har visserligen varit i CA tre gånger förut, men det känns som att man aldrig kan få nog av just den platsen på jorden! Denna gång så är det dessutom tänkt att vi skall röra oss över ett lite större område, där både Arizona och Nevada kan få sig ett besök.

I nuläget så vet vi bara att vi har resan bokad och betald. Tre veckor från den 8/4-2020. Just nu är det största frågan om vi skall hyra bil eller husbil. Jag tar gärna emot tips om det är någon som har erfarenheter av att åka runt i västra USA med husbil, eller saker vi absolut inte får missa. Skriv några rader på kontaktsidan här så får ni min mailadress.

Jag har skapat en liten ”attgöralista” som kommer att redigeras efter hand. Du hittar den HÄR, gå gärna in och kika

Ett embryo till resplan har börjat ta form. Visserligen är jag allergisk mot allt för mycket planerande, men någon form av mall inser jag att vi behöver. Oavsett om vi nu skall hyra husbil eller vanlig bil så blir det kustvägen (Highway 1) åt ena hållet och inlandet med Las Vegas, Hoover Dam, Grand Canyon och Death Valley åt det andra. Givetvis måste jag ju få komma hem till Los Angeles också!

Har idag pratat med en kompis som har gjort en liknande resa som den vi planerar och fått en massa bra tips. Fortfarande är inte beslutet taget om det blir hyrbil och motell eller om det blir husbil. Dock känns det lockande med husbil, så om någon har erfarenhet av att campa i västra USA så är jag jättetacksam för tips!

I kväll har vi kollat på lite resetips på nätet. Death Valley inspirerar och det verkar som om vi skulle behöva ha fem veckor på oss istället för tre! Nu får vi dock försöka att sålla lite, men lätt är det inte!

Har fått en hel del tips på resmål och saker man inte får missa. Har även konstaterat att tre veckor är en försvinnande kort tid när man har så mycket saker man vill hinna med!
Fick lite tips på en resebyrå som administrerar husbilshyra från Sverige, det skulle kännas tryggare än att hyra direkt i staterna. Vi får se hur det blir med den saken, men en sak är spikad iaf, och det är att det blir hyrbil och hotell några nätter så att vi hinner med att ”göra” San Fransisco. Där behöver man knappast husbil, och att åka på smågatorna där med en sådan skulle bli lite väl ”overkill”.

Ja jösses… I går gick jag med i en ”RV-grupp” på facebook och bad om tips på resmål och saker man inte får missa, jag fick 158 svar på mindre än ett halvt dygn! Nu har man lite sållande att göra!

Fick tyvärr en hel den indikationer på att campingarna ”over there” tenderar att bli fyllda, eller i alla fall fullbokade, ganska fort. Känns ju så där om man drar iväg och inte får någonstans att sova på nätterna. Fricamping är ju inget alternativ där borta!

Så där ja! Nu har jag bokat det första stoppet på resan med husbilen. Det blir en natt i Monterey, på County Fair. Spännande att se vad det är för ställe! Monterey ligger efter Highway 1 och planen är att fortsätta den ner mot LA. Om det blir någon mer övernattning innan LA är inte bestämt. Det får nog framtiden utvisa!

En preliminär rutt är upplagd. Det blir ca 350 mil och 13 campingplatser i tre stater. Som sagt, fortfarande väldigt preliminärt och inte alls spikat, men det börjar likna en plan!

Så där ja! Nu har vi två av tre ESTA, inresetillstånd godkända. Julias fattas, för att hon inte har fått sitt pass ännu, men det kommer så småningom. Varje litet steg framåt känns bra, men varför skall det vara så förbannat långt till april?

Senaste uppdateringen är väl inte så mycket att berätta om kanske, men det som händer just nu är att vi har fixat Julias pass och att jag kollar på om man tjänar något på att gå med i någon campingsammanslutning för att få lite billigare avgifter. Meddelar mer om det senare.
En annan sak som jag fått reda på är att soppaförbrukningen på husbilen inte är nådig. Misstänker att den hamnar på 7 miles / Gallon, vilket i svenska mått mätt blir drygt tre liter milen! Tur i alla fall att soppan inte är lika dyr där som här!

Jaha… Nu är det färdigskrivet här tydligen! Orkar inte skriva om det här också… läs bloggen om du vill