Skrota elbilarna!

Sticker jag ut hakan nu? Ja, kanske det, men saken är den att jag börjar bli så jävla less på hysterin kring elbilar!

Visst, det är jättebra och kanske till och med nödvändigt att hitta ett alternativ till fossila bränslen, helt klart! Men så kommer ju då lilla Sverige med sitt vänstertjafs och sina miljömuppar och slår sig för bröstet och säger ”vi skall vara bäst och störst när det gäller miljön”… Ja, men jättebra! Problemet är bara det att dom börjar i helt fel ände! Alla ska köra elbilar, dieselbilarna skall förbjudas före ett inte allt för avlägset datum… Men vänta lite nu!

  • Vi köper redan idag in el från utlandet för att vår egen produktion inte räcker.
  • Vi har inte ett elnät som på långa vägar klarar en sådan ökning av elbilar.
  • Har man på allvar kollat upp den miljöpåverkan som en elbil har ”från vaggan till graven”? Jag har läst (utan att kunna säga om det stämmer) att man skall köra en elbil 50 000 mil innan den blir renare än motsvarande moderna dieselbil, och då har man inte räknat in att det måste till minst ett, troligen fler, batteribyten under den tiden.
  • Elbilsägare i storstäderna… Var skall dom ladda sina bilar? Ta Stockholm som ett exempel. Jag skulle vilja se hela snobbeliten på östermalm överge sina SUV och börja jaga elstolpar… kommer nog inte att hända! Dessutom är vi tillbaka till problemet med elnätet! Det finns inte en chans att nätet håller för den typen av förbrukning, det har redan nu börjat att haverera på många ställen!
  • Landsbygden, här kommer den mest påtagliga problematiken! Man vill på riktigt ta död på landsbygden med sina vansinniga idéer! Vem i norrlands inland skulle kunna åka elbil? Jo säkert några få, men inte majoriteten av befolkningen. Sätt en av våra folkvalda (vem fan nu som kan rösta på det viset) muppar i en elbil i 35 minusgrader och säg att vederbörande skall åka från Övre Soppero till Riksgränsen! Det är en liten tripp på ca 25 mil. Jag skulle vilja se den elbil som klarar den trippen i den kylan! Men det är klart, då blev det kanske en miljömupp mindre!

Nä, nu skall jag ut och ta mig en tur med Chevan! En trotjänare från 1957 utan vare sig katalysator eller annat tjafs! Jag ger mig fan på att till och med den är renare än en elbil om man slår ut det över tid! Skulle förresten vilja se en 62 år gammal elbil som fortfarande tuffar och går!

Skål och trevlig helg önskar raggarn!