Lördag 25/9

Ännu en veckar har gått. Hösten är oundvikligen här och idag eller i morgon så skall en av de saker ske som slår ytterligare en spik i sommarkistan. Båten skall tas upp!

Tänk hur fantastiskt det skulle vara om man kunde göra som fåglarna. Att bara flyga söderut när vintern närmar sig. Att få leva i ett varmt och soligt land från september till april, för att sedan komma hem och njuta av de svenska sommaren! Med hus, jobb och familj så blir ju detta en ganska svår dröm att uppfylla, men gud så härligt!

Sverige ja… Hur skall det sluta för vårt gamla kära land? Jag vet att jag lovat att inte prata så mycket politik här, men jag kan inte hålla mig helt och hållet. Miljöpartiet… Vad är det för förbannade fullblodsmuppar? Vilken sten har de krupit fram ifrån? Vad tänker de med? Ja många frågor finns det, men tyvärr alldeles för få svar!

Man tar avvecklar kärnkraften, man säger att vi skall bli det första fossilfria landet, man vurmar för elbilar, ja allt detta låter kanske bra i ett första perspektiv, men hur skall man lösa det? Solkraft? Ja det är säkert bra, men högst ineffektivt. Vindkraft? Jo tjena… Alla dessa vindsnurror som inte ens funkar när de är nya… Vattenkraft? Nope, det går ju inte tydligen av hänsyn till just miljön! Vad återstår då? Vad skall vi ladda alla dessa elbilar med som vi ju måste skaffa när bensin och dieselbilar skall bort? Hur skall vi få värme till hus och företag?

Många obesvarade frågor finns det känner jag, men inga svar som sagt. Hur f-n kan ett litet miniparti som knappt håller näsan ovanför 4%-spärren få diktera villkoren för ett helt land? Nej, se för fasen till att höj era röster och börja engagera er lite om vi skall kunna överleva.

Nu skall jag dricka kaffe och kolla på något kul innan jag blir så förbannad att hela lördagen blir förstörd!

Tjingeling!