Franska bilar…

… tillhör inte mina favoriter! Nu råkar jag dock vara ägare till två sådana och det gör inte direkt så att jag får frid i sinnet!

I går kväll skulle jag montera tillbaka bakaxeln på moppebilen. Jodå, det mesta gick bra. Strippade den gamla axeln på alla delar och monterade dessa på den nya axeln. Frid och fröjd så långt. Satte upp axeln på plats och efter lite svärande gick även detta ok. Kopplade ihop de nya bromsrören med oken och skruvade på slangen från bilen. När jag sedan skulle lufta så kom nästa kalldusch, i både bildlig och bokstavlig mening! Bromsslangen från bilen till bakaxeln gick av… Denna sitter dessutom så dumt till att det är nästan omöjligt att byta den liggande under bilen.

Nåja, motgångar stärker sägs det. Nu är det bara att jaga rätt på en ny slang och försöka byta den gamla!