Ny födelsedag och gamla minnen.

Födelsedag idag… 55 år! Herregud, var tar tiden vägen?

För 55 år sedan denna dag så var jag också i Falun! Född mitt i natten på Falu BB är jag tydligen och kanske är det därför jag är en sådan nattmänniska! 🙂 Eftersom vare sig mamma eller pappa finns kvar här hos oss, så har jag ju ingen att fråga längre hur allt var då, men jag minns att mamma berättade att det var närmare 30 grader kallt den 18/2 1969! Det är ju tur att det finns en del bilder kvar från den tiden. Jag skall faktiskt skanna in och digitalisera dem så småningom, så att det blir lättare att komma åt dem.

Min barndoms födelsedagar var fantastiska! Allt smussel innan, alla förväntningar och alla släktingar som kom och gratulerade! En födelsedag när jag hade fått skridskor i present hade pappa till och med spolat upp en liten skridskobana på gården som jag kunde åka på! Ja, ni hör ju! Jag skulle vilja påstå att en mycket lyckligare barndom knappast kunde ha gått att få!

Min pappa gick ju tyvärr bort alldeles för tidigt, han blev bara 51 år, men jag önskar verkligen att han kunnat få träffa sina barnbarn! Mamma däremot, hon fick träffa barnbarnen och det gjorde hon så ofta hon bara kunde. Jag hittade ett inlägg på FB som jag gjort inför en födelsedag. Mamma hade åkt buss från Idre till Falun med en massa packning och ett bussbyte i Mora då hon var över 80! Ja jösses vilken bedrift! Mamma kom nästan alltid hit när det var födelsedagar på gång om det nu inte var så att jag råkade vara i Idre.

Ja jösses vad tiden springer iväg. Nu är tjejerna stora och står på egna ben. Johanna har ju sedan en tid ett jobb som hon trivs med och egen lägenhet. Visserligen har vi lyckan att få ha Julia här hemma än så länge, men det är väl bara en tidsfråga innan det bär iväg någonstans för henne också. Hon har ju fått jobb som guide på Astrid Lindgrens barndomshem Näs i Vimmerby i sommar och sedan vet man ju inte vad som händer! Jag har svårt att förstå de föräldrar som säger att ”det skall bli så skönt när barnen flyttar ut”. Även om jag ju så klart tycker att det är underbart att de utvecklas till självständiga och harmoniska individer och gläds med deras framsteg, så försvinner ju en lycklig tid i livet, nu när de inte längre behöver ens närvaro på samma sätt. Det gäller verkligen att njuta av varje stund!

Nu skall jag ta en promenad med Amigo i det underbara vädret och vad som sen skall hända har jag ingen aning om! Solen är på väg upp efter en ganska kall natt och det ser verkligen ut att kunna bli en riktig toppendag idag!

Sköt om er och var rädda om varandra!