Ur askan, i elden…

… är ju ett ordstäv som brukar användas om man kommer från något dåligt och får det ännu sämre. Detta är kanske inte exakt så illa, men illa nog i alla fall.

Sveriges rikspolischef har äntligen insett att han måste sluta. Jippie tänkte jag direkt, äntligen! Även om man satte en tam chimpans på den platsen så är jag helt övertygad om att det inte skulle bli så värst mycket sämre! Nåja, dock blev glädjen kortvarig, karl’n skall i stället bli chef för MSB (Myndigheten för samhällsskydd och Beredskap)!?! Hur ända långt upp i alla glödstekta sillar tänker folk? Här har man lyckats få bort en inkompetent person från en befattning där han har ställt till så mycket skada att jag tvivlar på att det någonsin kommer att gå att reparera, sedan låter man honom bli chef för en myndighet som ju faktiskt skall se till att skydda oss om något hemskt inträffar!! (Ja när, kanske jag skall säga, för ett inbördeskrig är ju inte helt osannolikt att det blir så småningom!)

Jag tar mig friheten att citera en kommentar från dagens Falukuriren.

”Jag hade gärna fortsatt arbetet tillsammans med alla fantastiska polisanställda, men tycker också det ska bli mycket spännande att leda en ny verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag”

Ja, det tror fan att du gärna hade gjort… Men jag tror att man på ena handens fingrar kan räkna dem som håller med dig käre Dan Eliasson! Nej om denne herre nu ovillkorligen måste vara chef över något, så skulle det möjligen vara för någon avfallsanläggning i något avlägset hörn av vårt en gång så trygga och trevliga land!