Elände…

Ja, jag vet att det tenderar att bli mest elände och tråkiga saker jag skriver om här. Jag antar att det väl är lättare att formulera sig kring dåliga än kring bra saker kanske.

Ni som känner mig vet ju att hösten och vintern inte är några favoriter och just i år känns det ännu värre faktiskt. Jag vill inte gå omkring och vara en dyster och ”tillknäppt” filur, nej jag skulle vilja vissla och sjunga och vara glad. Visst, jag har mycket att vara glad och tacksam för, men ändå är det något där som svärtar ned alla positiva känslor. Saker som man inte kan rå över eller påverka, men som ändå lägger ett lock av grått över alla glada tankar.

Varför skall det se ut som det gör just nu i världen i allmänhet, och i Sverige i synnerhet?
Folk rånas, mördas och våldtas. NoGo-zoner är ett uttryck som vi fått lov att bli bekanta med de senaste åren. Visserligen har vi här i Falun med omnejd klarat oss ganska bra, men inte allt för långt borta finns våldet och kriminaliteten.

Jag tror att svaret på varför är ganska enkelt. jag tror att det är samhällets och politikernas rädsla för att kränka. Varför i helvete tar man inte i med hårdhandskarna på en gång när det händer något sådant? Det är inte ok att våldta i Sverige. Det är inte ok att hota någon till livet och det är framförallt inte ok att beröva någon annan människa livet. Detta är ju så självklara saker, men ändå har våldet och otryggheten eskalerat.

Min lösning på detta problem är att sätta hårt mot hårt. Punktmarkera alla klaner och deras organisationer. Låt dem inte ta ett steg utan att vara bevakade. Minsta snedsteg och poff… så sitter personerna bakom lås och bom. Återuppbygg militären (ja jag har sett att en del av våra nedlagda regementen skall återuppstå och det känns toppen) och använd deras tjänster för att stävja allt elände som dyker upp. Ta till så mycket motmedel så att idioterna inser att det här går inte längre. Se över straffskalorna. Det kan inte vara meningen att en som gjort sig skyldig till upphovsrättsbrott skall straffas hårdare än en serievåldtäktsman. Utvisa eventuella utländska medborgare som begår brott i Sverige utan en massa tjafs och se gärna till att skaffa riktigt otrevliga anläggningar där man kan förvara alla övriga brottslingar. Fängelse skall vara ett straff, inte ett vilohem. Sist men inte minst så undrar jag om det inte skulle vara på sin plats att återinföra dödsstraffet under en tid. ”Men det gör ju dig till en lika stor brottsling som de som mördar” säger många… Nja inte riktigt. För grova återfallsförbrytare där man ser att inget annat hjälper och som redan visat att man inte kan bättra sig, så vore nog det det enda rätta för att folk skall kunna känna sig lite mer trygga.

Detta är mina egna tankar och funderingar, jag vet att många inte håller med mig men det är ju det som är demokrati! Alla har faktiskt rätt att ha olika åsikter, vilket jag tycker är toppen. Dessa ord här ovan är som sagt just mina åsikter. Jag hoppas att mina barn och deras eventuella barn skall kunna leva i en värld där man inte behöver vara rädd för att vistas utomhus i vårt land. Där man kan känna sig glad och trygg och ägna sig åt att göra det som ger en glädje och mening med livet!

Puss och kram till er som känner er manade!