Var glad för det du har!

Ja, det är väl en ganska självklar tes kan tyckas, men ack så lätt det är att glömma bort det i vardagsstressen!

I går nåddes jag av beskedet att en släkting hade hamnat på sjukhus. Som tur är verkar det inte vara något allvarligt och personen i fråga får förhoppningsvis snart komma hem, men det ger ändå en tankeställare.

Jag har lovat mig själv att stanna upp ibland och tänka efter. Jag har lovat mig själv att leta fram de guldkorn som finns i tillvaron och glädjas över dem. Hälsan är ju absolut ett sådant guldkorn! Man tycker att det är skitjobbigt att kliva ur sängen på morgonen för att åka till jobbet… Ja, men vänd på det! Tänk om man inte kunde ta sig till jobbet för att man var svårt sjuk! Ja, plötsligt går det lite lättare!

Jag är så glad och tacksam över mycket, även om jag också glömmer bort det ibland och gräver ned mig i tillfälligt elände, men oj så mycket man faktiskt har att vara tacksam och glad över!