Julen närmar sig.

Så är det då snart jul igen! En högtid som väl kanske betyder mest när man är, eller har barn. Rent juridiskt så har jag ju inga barn (personer under 18) kvar, även om de i min värld alltid förblir pappas bäbisar!

Julen är också en tid då i alla fall jag tänker extra mycket på min barndom. En tid i livet som var så otroligt ljus och fin. Jag tänker på mina underbara föräldrar som gjorde allt de kunde för att allt skulle bli precis så där mysigt och fantastiskt som man vill ha det när man är barn. Allt tissel och tassel, pyntande och pysslande och fixande inför den stundande helgen.

Julen firades, så länge mormor och farmor levde, på tre ställen. Hemma, hos farmor och sist hos mormor. Jag kan fortfarande känna pirret och förväntningarna man hade när vi satt i bilen och var på väg till dessa firanden. Högen med julklappar under granen och doften av julmaten. Ja, det var en fantastisk tid i livet.

Jag hoppas så innerligt att jag har lyckats att skapa lite liknande minnen för mina älskade ungar, så att de får samma varma känsla när de tänker tillbaka på sina barndoms jular.

Jag får väl passa på att önska er alla en riktigt underbar jul!